Recept

Mexická krůtí stehna v ostré omáčce

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58753

Ingredience

1 kávová lžička Anýz
100 g Arašídy
6 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček
1 kávová lžička Koriandr
1000 g Krůtí stehna
2 polévková lžíce Máslo arašídové
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
2 kávová lžička Sůl
4 stroužek Česnek
50 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 686 kcal
Kilojoule 2 868kJ
7% Sacharidy 26 g
52% Tuky 39 g
39% Sodík 776 mg
107% Bílkoviny 60 g

Mexická krůtí stehna v ostré omáčce postup přípravy receptu:

1

Troubu zapneme na 180°C (plynovou na stupeň 4).

2

Čtyři malá krůtí stehna omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem osolíme a opepříme. V pekáči rozehřejeme olej, na kterém stehna opečeme do zlatohněda.

3

Cibule oloupeme a pokrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, nasekáme nadrobno, přidáme k masu a za stálého míchání vše osmahneme. Vložíme konzervovaná rajčata, vařečkou je rozmačkáme, pekáč zakryjeme a hodinu pečeme.

4

Mezitím rozkrojíme 2 chilli papričky, vybereme z nich jadérka a dužinu posekáme nadrobno. Umeleme hřebíček, koriandr a anýz, hořkou čokoládu (nejméně 70%) nalámeme na kousky. Stehna vyjmeme a udržujeme v teple. Do rendlíku přidáme mleté koření, nasekané chilli papričky, čokoládu i arašídové máslo a dobře vše promícháme.

5

Stehna vrátíme zpět do pekáče a pečeme odkrytá ještě 30 minut.

6

Podáváme posypané burskými oříšky a ozdobené celými chilli papričkami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept