Marocké kuře s kuskusovou nádivkou

145 min.
Maroko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
745 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
38 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
8 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě oloupané cibule pokrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme dvě lžíce oleje na střední teplotu, vložíme cibuli a za stálého míchání ji necháme zesklovatět. Přidáme polovinu z každého uvedeného koření, mandle i rozinky, osolíme, opepříme a dvě minuty mícháme. Poté přidáme kuskus, 500 ml drůbežího vývaru, promícháme a na mírném ohni zvolna vaříme, dokud se všechna tekutina nevsákne do kuskusu.
  • 2
    Středně velké (cca 1,5 kg) kuře omyjeme, osušíme a naplníme dvěma třetinami kuskusové směsi. Kuře spíchneme jehlicemi, aby nádivka nevylézala ven a nepřipalovala se, poté vložíme do pekáče.
  • 3
    Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).
  • 4
    V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje, na kterém do měkka opečeme 1 nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme zbylou polovinu koření a minutu mícháme. Přilijeme 125 ml drůbežího vývaru, osolíme, zamícháme a přelijeme směsí kuře na pekáči, následně ho potřeme medem.
  • 5
    Pekáč s kuřetem vložíme do předehřáté trouby a pečeme 90 až 105 minut do zlatova. Poté přikryjeme alobalem a necháme 10 minut odležet.
  • 6
    Zbytek kuskusové nádivky ohřejeme, rozložíme na velkou servírovací mísu, navrch položíme naporcované kuře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.