Jednoduchý recept

Lilkový crumble s parmezánem

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Lilkový crumble s parmezánem 5 1
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 85 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (27%)
ID receptu: 58764

Ingredience

2 ks Lilek
1 l Olej olivový
1 l Omáčka rajčatová
Crumble
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Parmezán
Tomatová omáčka
15 g Bazalka
1 kávová lžička Cukr krupice
2 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

153% Kalorie 3,017 kcal
Kilojoule 12 625kJ
15% Sacharidy 53 g
421% Tuky 316 g
86% Sodík 2 g
26% Bílkoviny 15 g

Lilkový crumble s parmezánem postup přípravy receptu:

1

Česnek a cibulku orestujte na olivovém oleji, přidejte rajčata, tymián, sůl, pepř a cukr a hodinu vařte. Nakonec přidejte nasekanou bazalku, propasírujte a odložte stranou.

2

Očistěte a oloupejte lilky tak, aby na nich vznikly proužky. Lilky nakrájejte na zhruba 0,5 cm silná kolečka, která orestujte na olivovém oleji. Po vyjmutí je položte na ubrousek, který vysaje přebytečnou mastnotu.

3

Smícháním parmezánu, másla a mouky vytvořte drobenku.

4

Do mističky, kterou můžete strčit do trouby, nejprve dejte lžíci tomatové omáčky. Naskládejte na ni 4 kolečka lilku, zalijte je tomatovou omáčkou a posypte nastrouhaným parmazánem. Stejným způsobem vytvořte ještě jednu vrstvu, ale zakončete ji posypem směsi s parmezánem.

5

Zapékejte 10 min.

6

Podává se teplé nebo vlažné.

Komentáře a hodnocení

 
natasha.angel.diabol
Lilkový crumble s parmezánem
zajimavy recept
 
LeonaP
Lilkový crumble s parmezánem
Zajímavé a kupodivu dobré !

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept