Parmice v papilotě plněné tapenádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice v papilotě plněné tapenádou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Reine Sammut |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (27%) |
ID receptu: | 58766 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
1 dl | Olej olivový |
1 kg | Parmice |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tapenáda se zelenými olivami |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 274,5mg |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 895,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 307,5mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Parmice, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Tapenáda se zelenými olivami mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Parmice v papilotě plněné tapenádou postup přípravy receptu:
1 | Parmice zbavte šupin, odkrojte hlavu a vykuchejte. |
2 | Vytvořte filety a odstraňte z nich kosti. |
3 | Filety opláchněte, vysušte a vložte do chladu. |
4 | Rozválené těsto potřete olejem, položte na něj jeden filet, osolte a opepřete a pomažte lžičkou tapenády. Přiložte druhou filetu a rybu těstem zabalte. Oba konce zavažte provázkem, vznikne vám velký bonbon. |
5 | Pečte v rozpálené troubě na 200°C 5 min., doba pečení ovšem záleží na velikosti ryby. |