Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Reine Sammut |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (27%) |
ID receptu: | 58767 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 ks | Artyčoky |
1 dl | Bílé víno |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
2 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tymián |
100 g | Vepřový bok uzený |
1 l | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 530g |
---|---|
Cholesterol | 11,8mg |
Draslík | 19g |
Vláknina | 543g |
Vitamín A | 650,6mg |
Vitamín B6 | 5,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 587,2mg |
Vitamín E | 9,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 64,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Artyčoky, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřový bok uzený, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bílé víno, Tymián nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Barigoule z malých fialových artyčoků s uzeným bůčkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupejte cibuli, očistěte mrkev a vše včetně bůčku nakrájejte na malé kostičky. Pomocí nože utřete česnek. |
2 | Z artyčoků odstraňte svrchní listy, až vám zbude jen srdíčko. Artyčokům ponechte kousek stonku. Odkládejte je do vody s kyselinou citrónovou či do citrónové šťávy, aby artyčoky nezčernaly. |
3 | Cibuli, česnek, mrkev a bůček orestujte na olivovém oleji, přidejte artyčoky, přilijte víno a počkejte, až se odpaří přebytečná tekutina. Pak vše zalijte drůbežím vývarem. |
4 | Osolte, opepřete a přidejte tymián. |
5 | Vařte zhruba 25 min. |