Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58768

Ingredience

4 ks Cibulka jarní
500 g Kuřecí prsa
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
6 polévková lžíce Olej rostlinný
100 g Ořechy Kešu
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
600 g Rýže dušená
75 ml Sojová omáčka
0,5 kávová lžička Sůl
250 g Ucho Jidášovo
75 ml Víno rýžové čínské
250 ml Vývar drůbeží
1 polévková lžíce Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 332kJ
24% Sacharidy 87 g
22% Tuky 17 g
23% Sodík 452 mg
75% Bílkoviny 42 g

Thajské křupavé kuře postup přípravy receptu:

1

Světlou sójovou omáčku, rýžové víno, sůl a pepř smícháme v porcelánové misce se 2 lžícemi oleje. Omytá kuřecí prsa bez kostí i kůže, osušená a nakrájená na kostky o hraně cca 1 cm vložíme do připravené marinády, necháme 30 minut marinovat.

2

Mezitím sloupneme a na tenká kolečka pokrájíme 4 jarní cibulky, nastrouháme čerstvý zázvor a na větší kousky rozkrájíme Jidášovo ucho.

3

Na pánvi wok rozehřejeme na vyšší teplotu 2 lžíce oleje, vhodíme kešu oříšky a za stálého míchání je 30 vteřin pražíme do hněda. Opražené oříšky přendáme na misku. Maso vyjmeme z marinády, postupně přidáváme do pánve a každou dávku za stálého míchání opékáme 2 - 3 minuty, opečené maso poté dáváme na talíř.

4

Na pánev vlijeme zbývající olej, na něm asi 2 minuty restujeme cibulku se zázvorem do zkřehnutí, přitom stále mícháme. Poté přidáme houby, pánev zakryjeme a do měkka dusíme cca 4 minuty.

5

V misce smícháme marinádu s kuřecím vývarem, Maizenou a vlijeme na směs v pánvi. Necháme přejít varem, přimícháme opečené kuřecí maso a kešu oříšky, ihned podáváme.

6

Jako přílohu volíme dušenou rýži.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept