Recept

Fazolová polévka s klobásou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 5878

Ingredience

0,5 ks Celer bulvový
3 dkg Cibule
15 dkg Fazole bílé
25 dkg Klobása Dunajská
6 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
5 dkg Máslo čerstvé
1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 ks Petržel kořen
0,5 ks Polévkové kostky Vitana
100 ml Smetana 12% (konzumní)
5 dkg Sádlo škvařené
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 743 kcal
Kilojoule 3 109kJ
12% Sacharidy 42 g
70% Tuky 52 g
6% Sodík 129 mg
48% Bílkoviny 27 g

Fazolová polévka s klobásou postup přípravy receptu:

1

Fazole namočíme na 24 hodin do vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou,

2

osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a vlijeme do vařících se fazolí.

3

Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme k fazolím. Ochutíme solí, octem a smetanou, krátce povaříme.

4

Kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásu, slijeme a přidáme do polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept