Rybí filety se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí filety se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58787 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
120 g | Losos - filety |
120 g | Makrela - filety |
100 g | Mrkev kořen |
30 ml | Ocet rýžový |
40 ml | Omáčka sójová |
100 g | Ředkev Takuan |
8 g | Sůl mořská |
120 g | Tuňák obecný |
20 g | Wasabi pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 48,0mg |
Draslík | 334,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Losos - filety, Makrela - filety, Tuňák obecný, Wasabi pasta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Ředkev Takuan, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí filety se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa, tuňáka, makrely bez kůže osolíme, pokapeme rýžovým octem a necháme 30 minut uležet, poté je nakrájíme na tenké plátky a dáme vychladit do lednice. Ředkev s mrkví nastrouháme nahrubo a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Na servírovací mísu ozdobně upravíme filety z ryb, doplníme strouhanou zeleninou a podáváme se sojovou omáčkou a pastou wasabi. |