Recept

Maďarský perkelt z kuřecího masa

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58803

Ingredience

1 ks Cibule
2 ks Kapie
1000 g Kuře
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř bílý mletý
600 g Rýže dušená
0,5 kávová lžička Sůl
80 ml Víno bílé
150 ml Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
250 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 760 kcal
Kilojoule 3 180kJ
10% Sacharidy 36 g
52% Tuky 39 g
20% Sodík 399 mg
90% Bílkoviny 50 g

Maďarský perkelt z kuřecího masa postup přípravy receptu:

1

Kuře střední velikosti omyjeme, osušíme a nůžkami na drůbež rozdělíme na 8 porcí. Cibuli s česnekem oloupeme, nadrobno rozsekáme. Kapie zbavíme stopek i semen a napříč pokrájíme na proužky široké asi 3 cm.

2

Ve velké pánvi osmažíme na oleji při vyšší teplotě kuřecí porce do hněda a odložíme je. Na pánvi necháme asi minutu zesklovatět cibuli, přidáme česnek s kapií, 5 minut spolu opékáme, poté na pánev vrátíme opečené porce kuřete.

3

Vlijeme horký drůbeží vývar s bílým vínem, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky bílého pepře. Zakryjeme poklicí, při nižší teplotě dusíme asi 30 minut, poté maso vyndáme na talíř a do vydušené šťávy vmícháme šlehačku rozmíchanou s mletou paprikou. Do pánve opět vrátíme maso, stáhneme z ohně a přikryté necháme 5 minut dojít.

4

Perkelt podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept