Maďarský perkelt z kuřecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarský perkelt z kuřecího masa
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58803 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 ks | Kapie |
1000 g | Kuře |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý mletý |
600 g | Rýže dušená |
250 ml | Šlehačka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
80 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 557,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kuře, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Rýže dušená, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pepř bílý mletý, Šlehačka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarský perkelt z kuřecího masa postup přípravy receptu:
1 | Kuře střední velikosti omyjeme, osušíme a nůžkami na drůbež rozdělíme na 8 porcí. Cibuli s česnekem oloupeme, nadrobno rozsekáme. Kapie zbavíme stopek i semen a napříč pokrájíme na proužky široké asi 3 cm. |
2 | Ve velké pánvi osmažíme na oleji při vyšší teplotě kuřecí porce do hněda a odložíme je. Na pánvi necháme asi minutu zesklovatět cibuli, přidáme česnek s kapií, 5 minut spolu opékáme, poté na pánev vrátíme opečené porce kuřete. |
3 | Vlijeme horký drůbeží vývar s bílým vínem, přidáme půl lžičky soli a čtvrt lžičky bílého pepře. Zakryjeme poklicí, při nižší teplotě dusíme asi 30 minut, poté maso vyndáme na talíř a do vydušené šťávy vmícháme šlehačku rozmíchanou s mletou paprikou. Do pánve opět vrátíme maso, stáhneme z ohně a přikryté necháme 5 minut dojít. |
4 | Perkelt podáváme na nahřátých talířích s dušenou rýží. |
Poznámka
Servírujeme teplé.