Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
350 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
250 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
1000 g | Kuře |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 346,9mg |
Draslík | 523,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 512,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 7,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Kuře mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Tyrolské dvakrát obalované křupavé kuře postup přípravy receptu:
1 | Dvě omytá a osušená malá kuřata po cca 750 g rozdělíme každé na 4 porce, ty lehce zploštíme. Na tři hluboké talíře připravíme hladkou mouku, vejce rozšlehaná s mlékem a lžičkou soli, na třetí vsypeme strouhanku. |
2 | Porce kuřete obrátíme v mouce, přebytečnou mouku sklepneme, poté omočíme ve vejcích a nakonec obalíme ve strouhance, kterou lehce k masu přitlačíme. Obalené porce následně ještě jednou namočíme do vajec a obalíme strouhankou. |
3 | Do dvou velkých pánví vlijeme olej, který zahřejeme střední teplotu. Vložíme kuřecí porce a smažíme 20 minut, maso často obracíme, podle potřeby regulujeme teplotu. Osmažená kuřata osušíme papírovým ubrouskem a uložíme na nahřátou mísu. |
4 | Mezitím rozkrájíme umytý citron na podélné osminky. Dále opláchneme a osušíme 12 snítek zelené petrželky, zlehka je opražíme na oleji po kuřeti. |
5 | Porce kuřete podáváme obložené citronem a posypané opraženou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.