Recept

Kuřecí frikasé s houbami a vinnou omáčkou po francouzsku

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 58806
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
1000 g Kuře
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Nové koření
0,5 kávová lžička Pepř bílý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé
2 l Voda pitná
100 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 746 kcal
Kilojoule 3 123kJ
7% Sacharidy 27 g
60% Tuky 45 g
27% Sodík 550 mg
95% Bílkoviny 54 g

Kuřecí frikasé s houbami a vinnou omáčkou po francouzsku postup přípravy receptu:

1

Středně velké kuře omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Cibuli, česnek, řapíkatý celer a velkou mrkev očistíme, přidáme ke kuřeti. Zalijeme 2 litry vody, přidáme 1,5 lžičky soli, 0,5 lžičky pepře, 8 snítek petrželky bobkový list a 4 kuličky nového koření. Uvedeme do varu a vaříme do měkka, cca 45 minut. Mezitím rozkrájíme šalotku a čerstvé houby.

2

Zeleninu i kuře z hrnce vyndáme, vývar přecedíme. Kuře vykostíme, maso rozkrájíme na kusy a vařenou zeleninu na kostky. V hluboké pánvi na střední teplotu rozehřejeme máslo, vmícháme mouku a usmažíme zlatavou jíšku. Přilijeme 800 ml vývaru, rozšleháme, přidáme zeleninu s kuřecím masem a frikasé 10 minut povaříme.

3

Mezitím v jiné pánvi na lžíci másla necháme zesklovatět pokrájenou šalotku, přidáme nakrájené houby a opékáme 7 - 10 minut, než houby změknou a tekutina se vyvaří.

4

Houbovou směs přidáme do hotového frikasé a postupně vmícháváme víno i zakysanou smetanu.

5

Hotový pokrm opatrně prohřejeme a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept