Recept

Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58808

Ingredience

1 ks Bobkový list
50 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1,3 kg Kuře
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření
0,5 kávová lžička Pepř bílý mletý
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel
1,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
0,5 kávová lžička Worcester
0,3 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek
125 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 934 kcal
Kilojoule 3 908kJ
3% Sacharidy 12 g
92% Tuky 69 g
30% Sodík 592 mg
117% Bílkoviny 66 g

Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo postup přípravy receptu:

1

Omyté středně velké kuře vložíme do hrnce. Mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli i stroužek česneku zbavíme slupek a přidáme k masu. Přilijeme 2 l vody, osolíme, přidáme mletý bílý a celý černý pepř, 5 kuliček nového koření, bobkový list. Vaříme asi 45 minut.

2

Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme, řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky, mrkev i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme. Ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a asi 10 minut povaříme.

3

Zatímco se připravuje kuře, natvrdo uvaříme vejce, oloupeme je a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dále rozpůlíme citron, z jedné půlky ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, druhou půlku nakrájíme na plátky, které přepůlíme a prolisujeme stroužek česneku.

4

Do hotového frikasé přidáme citronovou kůru i šťávu, česnek, mletý zázvor a worcester, vmícháme šlehačku a krátce prohřejeme.

5

Frikasé podáváme ozdobené čtvrtkami vařených vajec a půlměsíčky citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept