Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo
Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58808 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
50 g | Celer řapíkatý |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
1,3 kg | Kuře |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Nové koření |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý mletý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel |
125 ml | Šlehačka |
1,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
0,5 kávová lžička | Worcester |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 390,4mg |
Draslík | 791,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 673,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Kuře, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nové koření, Pepř bílý mletý, Petržel, Šlehačka, Worcester nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Anglické frikasé s citronem a vejci natvrdo postup přípravy receptu:
1 | Omyté středně velké kuře vložíme do hrnce. Mrkev, řapíkatý celer, petržel, cibuli i stroužek česneku zbavíme slupek a přidáme k masu. Přilijeme 2 l vody, osolíme, přidáme mletý bílý a celý černý pepř, 5 kuliček nového koření, bobkový list. Vaříme asi 45 minut. |
2 | Maso vyjmeme, vykostíme a pokrájíme, řapíkatý celer nakrájíme na tenké plátky, mrkev i petržel na jemno nastrouháme. Vývar přecedíme. Ze 4 lžic másla a hladké mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme 800 ml vývaru, přidáme maso se zeleninou a asi 10 minut povaříme. |
3 | Zatímco se připravuje kuře, natvrdo uvaříme vejce, oloupeme je a nakrájíme podélně na čtvrtky. Dále rozpůlíme citron, z jedné půlky ostrouháme kůru, vymačkáme šťávu, druhou půlku nakrájíme na plátky, které přepůlíme a prolisujeme stroužek česneku. |
4 | Do hotového frikasé přidáme citronovou kůru i šťávu, česnek, mletý zázvor a worcester, vmícháme šlehačku a krátce prohřejeme. |
5 | Frikasé podáváme ozdobené čtvrtkami vařených vajec a půlměsíčky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.