Luberonská kuřecí stehna

75 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
854 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
35 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
7 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čtyři kuřecí stehna vykostíme, každé rozdělíme na 2 části, mírně naklepeme a rozložíme na válu. V malé misce smícháme lžíci provensálského koření, půl lžičky soli a čtvrt lžičky mletého pepře, touto směsí posypeme maso z obou stran, zbylou kořenicí směs potom do masa vtlačíme. Oloupanou cibuli a česnek nadrobno pokrájíme, spařené velké rajče oloupeme a rozkrájíme na kostičky o hraně asi 1 cm. Omytý půlkilový lilek a malé cukety krájíme na dvoucentimetrové kostky, papriky (1 červená, 1 žlutá a 1 zelená) zbavené stopek i semen na tenké proužky.
  • 2
    Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje, na něm opékáme maso 4 minuty po každé straně, poté opečené maso přendáme na talíř.
  • 3
    Na pánev vlijeme zbytek oleje, 2 minuty na něm restujeme cibuli, česnek, lilek a cukety s paprikami. Poté přidáme rozkrájené rajče, půl lžičky soli, čtvrt lžičky pepře a za stálého míchání vše 6 - 7 minut povaříme.
  • 4
    Na zeleninu položíme opečené maso, pánev přiklopíme poklicí a zvolna 15 minut dusíme. Následně maso vyjmeme a do zeleniny zamícháme nasekanou zelenou petrželku a posekanou bazalku.
  • 5
    Na talíře navrstvíme zeleninu, navrch položíme kuřecí maso a podáváme s křupavou bagetou, nakrájenou na plátky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.