Kuře na toskánský způsob

60 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
40 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme česnek, nakrájíme na kousky a utřeme s několika lístky rozmarýnu, půl lžičkou soli a půl lžičkou mletého pepře. Směs promícháme se 3 lžícemi olivového oleje.
  • 2
    Omyté a osušené středně velké kuře rozdělíme na 8 porcí, které zploštíme, potřeme česnekovou směsí a vložíme v zakryté míse na hodinu do chladničky.
  • 3
    Mezitím ve vařící vodě spaříme malá rajčata, poté je sloupneme a rozpůlíme. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu, dále nasekáme šalvěj s rozmarýnem a napříč překrájíme vypeckované černé olivy.
  • 4
    Ve velké hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci olivového oleje, na něm do zlatohněda opečeme polovinu porcí kuřete (5 minut po každé straně). Opečené maso vyndáme na talíř, na pánev přidáme zbytek oleje, na něm opečeme druhou polovinu kuřete.
  • 5
    Potom do pánve vrátíme maso z talíře, přisolíme, přidáme lžíci cukru, přilijeme suché bílé víno s citronovou šťávou a přidáme rajský protlak s půlkami rajčat. Pánev přikryjeme, při střední teplotě dusíme 15 - 20 minut. Do pánve přimícháme nasekané bylinky, olivy, kapary a sardelovou pastu. Stáhneme z plotny a necháme 5 minut odležet.
  • 6
    Porce kuřete rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme vařené těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.