Recept

Kuře na toskánský způsob

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58810

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kapary
1000 g Kuře
5 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rajčata
1 polévková lžíce Rozmarýn
2 kávová lžička Sardelová pasta
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šalvěj
400 g Špagety, Makarony vařené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 663 kcal
Kilojoule 2 774kJ
11% Sacharidy 38 g
46% Tuky 34 g
29% Sodík 581 mg
79% Bílkoviny 44 g

Kuře na toskánský způsob postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek, nakrájíme na kousky a utřeme s několika lístky rozmarýnu, půl lžičkou soli a půl lžičkou mletého pepře. Směs promícháme se 3 lžícemi olivového oleje.

2

Omyté a osušené středně velké kuře rozdělíme na 8 porcí, které zploštíme, potřeme česnekovou směsí a vložíme v zakryté míse na hodinu do chladničky.

3

Mezitím ve vařící vodě spaříme malá rajčata, poté je sloupneme a rozpůlíme. Vymačkáme šťávu z jednoho citronu, dále nasekáme šalvěj s rozmarýnem a napříč překrájíme vypeckované černé olivy.

4

Ve velké hluboké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme lžíci olivového oleje, na něm do zlatohněda opečeme polovinu porcí kuřete (5 minut po každé straně). Opečené maso vyndáme na talíř, na pánev přidáme zbytek oleje, na něm opečeme druhou polovinu kuřete.

5

Potom do pánve vrátíme maso z talíře, přisolíme, přidáme lžíci cukru, přilijeme suché bílé víno s citronovou šťávou a přidáme rajský protlak s půlkami rajčat. Pánev přikryjeme, při střední teplotě dusíme 15 - 20 minut. Do pánve přimícháme nasekané bylinky, olivy, kapary a sardelovou pastu. Stáhneme z plotny a necháme 5 minut odležet.

6

Porce kuřete rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme vařené těstoviny, přelijeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k marinování.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept