Pikantní portugalské kuřecí nudličky

40 min.
Portugalsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
697 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
16 g
Sacharidy
78 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kuřecí prsa rozkrájíme na nudličky. Velkou červenou kapii bez stopky a semen pokrájíme na tenké proužky. Zelenou petrželku, chilli papričky i česnek nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na pánvi rozehřejeme na vyšší teplotu lžíci olivového oleje a opékáme v něm za stálého míchání kuřecí maso 4 - 5 minut do zlatohněda. Opečené maso přendáme na mísu a odložíme.
  • 3
    Na pánev nalijeme zbytek oleje, na kterém poté 2 - 3 minuty restujeme kapii a chilli papričky s česnekem. Poté zvýšíme teplotu, přilijeme suché bílé víno a vaříme asi 2 - 3 minuty, než se objem šťávy sníží na polovinu. Do pánve vrátíme opečené maso, přidáme černé vypeckované olivy, osolíme, okořeníme pepřem a zakryté dusíme na mírném ohni cca 10 minut.
  • 4
    Hotový pokrm rozdělíme na talíře, posypeme sekanou petrželkou a podáváme s krájenou bagetou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.