Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58815

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
150 g Hrozinky
0,5 kávová lžička Kmín mletý
500 g Kuřecí prsa
3 polévková lžíce Olej rostlinný
150 g Oříšky piniové
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata
450 g Rýže
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
150 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 926kJ
4% Sacharidy 14 g
361% Tuky 271 g
23% Sodík 467 mg
68% Bílkoviny 38 g

Turecký kuřecí pilaf postup přípravy receptu:

1

Čistá kuřecí prsa bez kostí a kůže rozkrájíme na centimetrové kostky, cibuli s česnekem nadrobno posekáme. Malá tvrdá rajčata spaříme, oloupeme a rozčtvrtíme.

2

Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej na střední teplotu, na něm cca minutu restujeme cibuli s česnekem. Poté přidáme kuřecí kostky a za stálého míchání opékáme 4 minuty. Do horkého drůbežího vývaru vhodíme šafrán, nalijeme do pánve a vše minutu povaříme.

3

Rozdrtíme sušenou chilli papričku, přidáme ji do šťávy k masu, poté postupně přimícháváme rajčata, horkou vodu, rýži, hrozinky, piniové oříšky, mletý kmín a sůl s pepřem.

4

Pánev zakryjeme poklicí, stáhneme teplotu a dusíme 25 minut. Pilaf občas promícháme, je-li třeba, přilijeme trochu horké vody.

5

Hotový pilaf rozdělíme na talíře, posypeme sekanou zelenou petrželkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept