Pstruh v těstíčku s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh v těstíčku s omáčkou
Pstruh v těstíčku s omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58818 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
60 ml | Olej rostlinný |
1 kg | Pstruh |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Na těstíčko | |
---|---|
30 g | Mouka pšeničná hladká |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sójová omáčka |
1 polévková lžíce | Solamyl |
3 ks | Vejce slepičí |
Na omáčku | |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1,5 polévková lžíce | Sójová omáčka |
100 ml | Vývar drůbeží |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 329,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Pstruh, Sůl, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Olej rostlinný, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Solamyl, Paprika mletá pálivá, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka, Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh v těstíčku s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pstruhy očistíme, osolíme a namáčíme do těstíčka. Smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran do zlatova. |
2 | Na těstíčko umícháme vejce s moukou, Solamylem, sójovou omáčkou a olejem. |
3 | Během smažení ryb připravíme omáčku. Na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přimícháme cukr a ještě chvíli smažíme, než cukr zezlátne. Nakonec vmícháme zbylé suroviny a necháme prohřát. |
4 | Ryby podáváme přelité omáčkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.