Recept

Kuřecí závitky v pikantní marinádě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58819

Ingredience

800 g Kuřecí prsa
1 kávová lžička Solamyl
4 polévková lžíce Voda pitná
200 g Šunka dušená
Na marinádu
1 ks Cibule
2 kávová lžička Citronová šťáva
2 polévková lžíce Med včelí
6 polévková lžíce Sójová omáčka
0,3 kávová lžička Sůl
40 ml Víno bílé
Na nádivku
30 g Hrozinky
50 g Mandle
40 ml Olej rostlinný
1 ks Vejce slepičí
100 g Šunka dušená
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 625 kcal
Kilojoule 2 616kJ
4% Sacharidy 16 g
104% Tuky 78 g
15% Sodík 304 mg
110% Bílkoviny 62 g

Kuřecí závitky v pikantní marinádě postup přípravy receptu:

1

Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova.

3

Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou.

4

Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit.

5

Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept