Kuřecí závitky v pikantní marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí závitky v pikantní marinádě
Kuřecí závitky v pikantní marinádě
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 58819 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Kuřecí prsa |
1 kávová lžička | Solamyl |
200 g | Šunka dušená |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Na marinádu | |
---|---|
1 ks | Cibule |
2 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Med včelí |
6 polévková lžíce | Sójová omáčka |
0,3 kávová lžička | Sůl |
40 ml | Víno bílé |
Na nádivku | |
30 g | Hrozinky |
50 g | Mandle |
40 ml | Olej rostlinný |
100 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
60 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 226,8mg |
Draslík | 945,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 131,5mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Voda pitná, Cibule, Citronová šťáva, Med včelí, Sůl, Víno bílé, Mandle, Olej rostlinný, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Solamyl, Šunka dušená, Hrozinky, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí závitky v pikantní marinádě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné maso rozkrájíme na plátky a naklepeme. Spařené mandle nahrubo posekáme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Z vína, drobně krájené cibule a ostatních surovin umícháme marinádu. Naklepané maso vložíme do marinády a pod fólií necháme alespoň hodinu odležet. Odleželé maso vyjmeme z marinády a necháme nad ní okapat. Na maso položíme plátek šunky, rozdělíme prochladlou nádivku, svineme do závitku a sepneme jehlou. Závitky položíme na olejem potřený rošt, ze všech stran ogrilujeme do zlatova. |
3 | Z hotových závitků vyjmeme jehly, závitky šikmým řezem nakrájíme a podáváme přelité omáčkou. |
4 | Na nádivku v oleji osmažíme žampiony, mandle, šunku i ostatní suroviny, zalijeme asi polovinou zbylé marinády a za stálého míchání necháme vydusit. Poté vmícháme vejce a necháme srazit. |
5 | Zbylou marinádu zahustíme Solamylem, který jsme rozmíchali s vodou a provaříme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.