Jednoduchý recept

Roštěnky na cibuli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 58821
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 stroužek Česnek
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Kari koření
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Oregano
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
5 dl Víno červené
5 dl Voda pitná
1 dl Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 823kJ
6% Sacharidy 20 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 87 mg
57% Bílkoviny 32 g

Roštěnky na cibuli postup přípravy receptu:

1

Maso rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, posypeme kari kořením. Jemně naklepeme, obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném sádle po obou stranách osmahneme. Plátky vybereme z pánve, do stejného rozpáleného sádla vložíme na tenká kolečka pokrájenou cibuli. Osmažíme do měkka, přidáme česnek, hořčici, sůl. Vrátíme zpátky připravené plátky masa a podlijeme vodou.

2

Pod pokličkou na mírném ohni dusíme do měkka. Před dodušením vlijeme víno a chvilku ještě podusíme. Nakonec dochutíme pepřem, smetanou, posypeme oreganem a stáhneme ze sporáku.

3

Podle porcí jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Jídlo podáváme teplé, vhodnou přílohou jsou vařené brambory. Servírujeme také se smaženými hranolky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept