Nadívané kuře z Lombardie - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 165 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané kuře z Lombardie
Celkový čas: | 165 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1000 g | Kuře |
300 g | Kuřecí Játra |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Rohlíky bílé |
1 kávová lžička | Rozmarýn |
200 g | Šalotka |
0,5 kávová lžička | Šalvěj |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 157,8mg |
Draslík | 518,1mg |
Vláknina | 811,0mg |
Vitamín A | 280,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kuře, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kuřecí Játra, Rozmarýn, Šalvěj nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nadívané kuře z Lombardie postup přípravy receptu:
1 | Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme. |
2 | Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát. |
3 | Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme. |
4 | Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem. |
5 | Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.