Recept

Nadívané kuře z Lombardie

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 165 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58823

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Kuře
300 g Kuřecí Játra
150 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Rohlíky bílé
1 kávová lžička Rozmarýn
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar drůbeží
200 g Šalotka
0,5 kávová lžička Šalvěj

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 690 kcal
Kilojoule 2 885kJ
4% Sacharidy 14 g
52% Tuky 39 g
24% Sodík 488 mg
72% Bílkoviny 41 g

Nadívané kuře z Lombardie postup přípravy receptu:

1

Do mléka namočíme rohlík nakrájený na kostky. Kuřecí játra omyjeme, poté je osušíme a v pánvi na rozehřátých 2 lžících olivového oleje asi 5 minut zvolna opékáme. Opečená játra necháme vystydnout, následně je nahrubo posekáme.

2

Na malé kousky rozkrájené oloupané šalotky zvolna do měkka osmahneme na výpeku z jater, přidáme nadrobno posekanou šalvěj s rozmarýnem, lžíci citronové šťávy a odstavíme z ohně. Přimícháme namočený rohlík, játra, lžíci změklého másla, směs osolíme, opepříme a dobře promícháme. Hotovou nádivku necháme 10 minut odstát.

3

Očištěné kuře naplníme nádivkou a položíme do pekáče. Zde ho přelijeme horkým drůbežím vývarem a zbylým olivovým olejem, osolíme a opepříme.

4

Pekáč vložíme do trouby, předehřáté na 180°C. Kuře pečeme 1¾ - 2 hodiny do zlatova, při pečení poléváme výpekem, je-li to potřeba, doplníme ho ještě drůbežím vývarem.

5

Upečené kuře i nádivku rozdělíme na 4 porce, které podáváme přelité šťávou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept