Recept

Polévka z vepřového masa s dýní

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 58832

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Dýně
0,5 polévková lžíce Ocet
0,3 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Petržel - nať
1,5 kávová lžička Solamyl
40 g Sádlo vepřové škvařené
1,5 polévková lžíce Sójová omáčka
1 kávová lžička Sůl
250 g Vepřová kýta
100 ml Víno bílé
1,3 l Vývar zeleninový
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
80 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 931kJ
9% Sacharidy 34 g
36% Tuky 27 g
85% Sodík 2 g
37% Bílkoviny 21 g

Polévka z vepřového masa s dýní postup přípravy receptu:

1

Očištěnou dýni rozkrájíme na nudličky, cibuli pokrájíme nadrobno, žampiony očistíme a krájíme na plátky. Maso očistíme, nakrájíme na plátky a z plátků ještě krájíme drobné nudličky. Petrželovou nať rozsekáme na jemno.

2

Maso s cibulí zpěníme na sádle. Smažíme, až maso zezlátne, během smažení přidáme houby. Poté zalijeme vývarem, ve kterém jsme rozšlehali Solamyl a povaříme na mírném plameni zhruba čtvrt hodiny. Do polévky přidáme dýni, vaříme ještě asi 20 minut. Na závěr přimícháme koření, víno, ocet, sójovou omáčku a sůl.

3

Polévku podáváme s petrželovou natí.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept