Recept

Bramborový salát s bílým vínem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5884

Ingredience

1 kg Brambory
1 špetka Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 špetka Sůl
250 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 215 kcal
Kilojoule 899kJ
9% Sacharidy 34 g
3% Tuky 2 g
4% Sodík 90 mg
12% Bílkoviny 7 g

Bramborový salát s bílým vínem postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem.

2

Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku.

3

Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát.

4

Salát podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept