Bramborový salát s bílým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s bílým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 5884 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cukr krupice, Olej stolní, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s bílým vínem postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem. |
2 | Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku. |
3 | Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát. |
4 | Salát podáváme k masu. |