Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 58843

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Mrkev kořen
2 ks Okurky nakládané
2 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel
250 g Smetana
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 337 kcal
Kilojoule 1 409kJ
3% Sacharidy 12 g
28% Tuky 21 g
82% Sodík 2 g
42% Bílkoviny 24 g

Slovenská roštěnka postup přípravy receptu:

1

Roštěnec rozkrájíme na plátky, konce nařízneme, osolíme, opepříme a naklepeme. Do tlakového hrnce dáme sádlo, osmažíme na něm po obou stranách roštěnky. Vložíme drobně pokrájenou cibuli, směs ještě chvíli smažíme. Přidáme na kolečka krájenou očištěnou mrkev, petržel a na kostky nakrájený oloupaný celer. Posypeme mletou paprikou, podlijeme vodou, uzavřeme poklicí a dusíme 20 - 25 minut. Měkké roštěnky vybereme, udržujeme teplé.

2

Zbylou šťávu rozmixujeme, vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Smetanu smícháme s moukou, vlijeme do šťávy, přidáme na tenké plátky pokrájené okurky a scezený okapaný hrášek, vše společně prohřejeme.

3

Teplé roštěnky rozložíme na jednotlivé talíře. Přelijeme je připravenou omáčkou a s vhodnou přílohou podáváme.

Poznámka

Podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou knedlíky vařené nad párou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept