Recept

Marcipánové muffiny s pistáciemi

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 58845

Ingredience

Na vytření a vysypání formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
75 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 g Marcipán
8 cl Mléko plnotučné
200 g Mouka polohrubá
60 g Máslo čerstvé
100 g Pistácie
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Citrónová poleva
3 polévková lžíce Citrónová šťáva
4 polévková lžíce Cukr krupice

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 044kJ
24% Sacharidy 85 g
50% Tuky 38 g
6% Sodík 121 mg
30% Bílkoviny 17 g

Marcipánové muffiny s pistáciemi postup přípravy receptu:

1

Formu na 12 ks muffin vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme polohrubou moukou.

2

Připravíme těsto: v rendlíku při nízké teplotě zahřejeme mléko, do něj rozdrobíme marcipán a za stálého míchání ho rozpustíme - mléko jen zahříváme, ale nevaříme!

3

V míse utřeme do pěny měkké máslo pokrájené na kousky s pískovým cukrem, vanilkovým cukrem a třemi žloutky. Poté k máslu přišleháme rozpuštěný marcipán.

4

Do druhé mísy prosejeme polohrubou mouku s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli. Přidáme mleté pistácie a celou směs přimícháme k vyšlehanému máslu. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a zapracujeme je do těsta.

5

Formičky na muffiny naplníme do dvou třetin a vložíme péct do trouby, předem vyhřáté na 180°C. Muffiny pečeme do zlatova přibližně 25 minut. Připravíme citrónovou polevu: v misce vymícháme prosátý moučkový cukr s citrónovou šťávou do hladka.

6

Upečené muffiny necháme asi 3 minuty vychladnout, následně je vložíme do papírových košíčků, ozdobně je pokapeme citrónovou polevou a když poleva zatuhne, muffiny podáváme.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept