Jamajská marinovaná křidélka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jamajská marinovaná křidélka
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58852 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
0,3 kávová lžička | Hřebíček mletý |
0,3 kávová lžička | Kardamom |
800 g | Kuřecí křídla |
3 ks | Limetka |
0,3 kávová lžička | Muškátový květ |
0,3 kávová lžička | Nové koření celé |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Sherry brandy |
1 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Zázvor |
0,3 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 154,0mg |
Draslík | 454,1mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Hřebíček mletý, Kardamom, Kuřecí křídla, Limetka, Muškátový květ, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Skořice celá, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Jamajská marinovaná křidélka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a na jemno posekáme zázvor i česnek, nahrubo chilli papričky zbavené semínek a vymačkáme šťávu ze 2 limetek. Vše dáme do mixeru, přilijeme olivový olej s portským vínem, přisypeme mletou papriku, osolíme, opepříme a 30 vteřin mixujeme. Poté přidáme směs koření (hřebíček mletý, muškátový květ, nové koření celé, zázvor mletý, kardamom, kousek celé skořice) a marinádu ještě krátce rozmixujeme. |
2 | Omytá a osušená kuřecí křidélka dáme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou. Mísu přikryjeme, křidélka necháme dvě hodiny marinovat. |
3 | Troubu předehřejeme na 220 °C, křidélka vyjmeme z marinády a rozložíme na plech s pečicím papírem. Plech uložíme do trouby a pečeme asi 20 minut do zlatohněda, až budou křupavá. Zatím co se křidélka pečou, rozkrájíme limetku na půlměsíčky. |
4 | Horká upečená křidélka podáváme obložená plátky limetky. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítaný čas, potřebný k marinování křidélek.