Recept

Lotrinské kuře s pórkovou nádivkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58855

Ingredience

1000 g Kuře
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
150 g Veka
200 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 890 kcal
Kilojoule 3 722kJ
11% Sacharidy 38 g
71% Tuky 53 g
30% Sodík 604 mg
96% Bílkoviny 54 g

Lotrinské kuře s pórkovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve připravíme pórkovou nádivku: bílou veku rozkrájíme na kostky, v misce zalijeme mlékem a necháme všechnu tekutinu vsáknout. Oloupaný česnek prolisujeme, očistíme velký pórek a pokrájíme ho na kolečka. Česnek s pórkem orestujeme v pánvi na rozehřátém másle do změknutí a necháme vystydnout. Nakonec na veku v misce nalijeme rozšlehané vejce, přidáme pepř, sůl i orestovaný pórek. Nádivku důkladně promícháme.

2

Očištěné kuře osolíme, opepříme, lžící naplníme nádivku, otvor uzavřeme jehlicemi a kuře úhledně svážeme potravinářským provázkem.

3

Připravené kuře dáme na pekáč, přelijeme suchým bílým vínem a olejem. Pečme v troubě (předehřáté na 180°C) po dobu 1½ - 1¾ hodiny do zlatova. Pekáč vyndáme z trouby, zakryjeme a necháme čtvrt hodiny odpočinout.

4

Naporcované kuře podáváme přelité výpekem a posypané sekanou petrželkou.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept