Pikardské jarní kuře na estragonu

110 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1008 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
75 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
4 g
Cukr
675 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.
  • 2
    Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.
  • 3
    Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.
  • 4
    Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.