Recept

Pikardské jarní kuře na estragonu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58856

Ingredience

200 g Estragon
800 g Kuře
200 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 kávová lžička Sůl
250 ml Víno bílé
6 stroužek Česnek
150 ml Šlehačka

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,008 kcal
Kilojoule 4 216kJ
8% Sacharidy 30 g
100% Tuky 75 g
28% Sodík 563 mg
88% Bílkoviny 49 g

Pikardské jarní kuře na estragonu postup přípravy receptu:

1

Dvě menší (asi 700 g) omytá a osušená jarní kuřátka zevnitř osolíme, opepříme. Z velkého svazku čerstvého estragonu odložíme několik snítek stranou, zbytek nahrubo nasekáme. Oloupaný česnek prolisujeme a smícháme se změklým máslem.

2

Polovinou česnekového másla vymažeme kuřata zevnitř, poté je položíme na pekáč a pomažeme zbytkem česnekového másla. Osolíme, opepříme, posypeme sekaným estragonem a podlijeme suchým bílým vínem.

3

Pečeme 1 - 1¼ hodiny v troubě předehřáté na 180°C do zlatova a do křupava. Upečená kuřata přendáme na talíř a zakryjeme alobalem, aby zůstala teplá. Do výpeku nalijeme šlehačku a za stálého míchání zvolna povaříme 4 - 5 minut, až omáčka zhoustne.

4

Půlky kuřátek podáváme ozdobené estragonem, podlité smetanovou omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept