Recept

Křehký slaný koláč s kuřetem a žampiony

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58858

Ingredience

1 ks Cibule
350 g Kuřecí maso vařené
250 g Listové těsto
280 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián
1 ks Vejce slepičí
2 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 800kJ
12% Sacharidy 44 g
53% Tuky 40 g
12% Sodík 236 mg
63% Bílkoviny 35 g

Křehký slaný koláč s kuřetem a žampiony postup přípravy receptu:

1

V kastrolu na másle lehce osmahneme na kolečka pokrájený pórek s nadrobno rozsekanou cibulí a prolisovaným česnekem. Poté přidáme překrojené malé žampiony, za stálého míchání je zvolna opékáme. Když pustí šťávu, přidáme mouku, minutu mícháme a stáhneme z plotny. Základ osolíme, postupně přiléváme mléko a mícháme, až vznikne hladká omáčka, kterou necháme trochu vystydnout.

2

Vařené kuřecí maso rozkrájíme na proužky a spolu se lžící nasekaného tymiánu přimícháme do omáčky. Směs vlijeme do koláčové zapékací mísy o průměru asi 23 cm a okraje mísy nad vrstvou směsi potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Na pomoučeném válu vyválíme listové těsto na kruh, rozměrem o 3 cm přesahující misku. Z okraje kruhu odřízneme proužek, kterým vyložíme stěny zapékací mísy potřené vejcem. Proužek těsta také potřeme a obsah mísy přiklopíme připraveným těstovým kruhem. Okraje kruhu i proužku těsta přimáčkneme k sobě a povrch koláče potřeme zbylým rozšlehaným vejcem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200°C do zlatova po dobu 35 minut.

4

Koláč naporcujeme a podáváme horký.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha se hodí smažené hranolky a vařená zelenina. K přípravě tohoto koláče můžeme zužitkovat i zbytky pečeného nebo uzeného kuřete.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept