Recept

Piemontská krůtí roláda se špenátem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58859

Ingredience

200 g Bageta
2 polévková lžíce Bazalka
700 g Krůtí prsa
150 g Mascarpone
0,5 kávová lžička Muškátový květ
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
2 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
300 ml Víno bílé
300 g Špenát

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 133kJ
9% Sacharidy 32 g
50% Tuky 37 g
51% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Piemontská krůtí roláda se špenátem postup přípravy receptu:

1

Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu.

2

Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené.

3

Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme.

4

Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept