Piemontská krůtí roláda se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Piemontská krůtí roláda se špenátem
Piemontská krůtí roláda se špenátem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58859 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Bageta |
2 polévková lžíce | Bazalka |
700 g | Krůtí prsa |
150 g | Mascarpone |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
300 g | Špenát |
2 kávová lžička | Sůl |
3 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
2 ks | Vejce slepičí |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 288,0mg |
Draslík | 650,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 275,8mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Krůtí prsa, Muškátový květ, Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Špenát nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Piemontská krůtí roláda se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Z krůtích prsou vytvoříme plátek, který rozklepeme na stejnoměrnou sílu. Listový špenát omyjeme, nahrubo posekáme a vložíme do kastrolku. Přidáme trochu soli, lžíci oleje, zakryjeme a zvolna podusíme. Když špenát zvláční, přidáme muškátový květ a mletý pepř. Vejce rozšleháme, vmícháme strouhaný Parmezán, osolíme, opepříme a ze směsi na pánvi s rozehřátou lžící oleje zvolna upečeme omeletu. |
2 | Hotovou omeletu položíme na plát masa, na ni pak navrstvíme dušený špenát, ze kterého jsme vymačkali vodu. Pevně roládu svineme a ovážeme potravinářským provázkem. V pekáčku na plotně rozehřejeme zbytek oleje, roládu na něm ze všech stran opečeme. Poté ji podlijeme bílým vínem, pekáč vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 45 minut, aby maso bylo dobře propečené. |
3 | Upečenou roládu vyndáme na talíř a přikryjeme alobalem. Do výpeku na pekáči přidáme sýr Mascarpone s nasekanou bazalkou. Omáčku dobře promícháme. |
4 | Roládu rozkrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme s bagetou nakrájenou na plátky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.