Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině

150 min.
Maďarsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
700 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
31 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Papriky, (červenou, zelenou a žlutou), rozkrojíme, zbavíme semen i stopek, nakrájíme na proužky, oloupané brambory a velkou oloupanou cibuli na kostičky. Deset jalovcových kuliček ve hmoždíři nadrtíme, nasekáme čerstvou majoránku.
  • 2
    V zapékací míse na střední teplotu rozehřejeme olej, vložíme krůtí paličky s jalovcem a maso opečeme ze všech stran do zlatohněda. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme majoránku, papriky, brambory s konzervovanými krájenými rajčaty, zalijeme vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C.
  • 3
    Pečeme odkryté 100 minut. Asi 10 minut před dopečením vyndáme maso, směs v zapékací míse zalijeme zakysanou smetanou. Maso poté vrátíme zpět a vše ještě zapečeme.
  • 4
    Hotové paličky naporcujeme, pokrm rozdělíme na talíře. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.