Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 110 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58861 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Jalovec |
1,2 kg | Krůtí stehna |
1 polévková lžíce | Majoránka |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Paprika žlutá |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Vývar drůbeží |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 229,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 99,2mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Krůtí stehna, Majoránka, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Maďarské sváteční krůtí paličky pečené v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Papriky, (červenou, zelenou a žlutou), rozkrojíme, zbavíme semen i stopek, nakrájíme na proužky, oloupané brambory a velkou oloupanou cibuli na kostičky. Deset jalovcových kuliček ve hmoždíři nadrtíme, nasekáme čerstvou majoránku. |
2 | V zapékací míse na střední teplotu rozehřejeme olej, vložíme krůtí paličky s jalovcem a maso opečeme ze všech stran do zlatohněda. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Poté přidáme majoránku, papriky, brambory s konzervovanými krájenými rajčaty, zalijeme vývarem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. |
3 | Pečeme odkryté 100 minut. Asi 10 minut před dopečením vyndáme maso, směs v zapékací míse zalijeme zakysanou smetanou. Maso poté vrátíme zpět a vše ještě zapečeme. |
4 | Hotové paličky naporcujeme, pokrm rozdělíme na talíře. Ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou. |
Poznámka
Servírujeme teplé.