Recept

Krůtí ragú s meruňkovým kompotem

  • Moldavsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58862

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 ks Cibule
400 g Kompot meruňkový
500 g Krůtí prsa
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
125 ml Rajčatová šťáva
1 špetka Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
125 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 530kJ
10% Sacharidy 35 g
13% Tuky 9 g
24% Sodík 479 mg
53% Bílkoviny 30 g

Krůtí ragú s meruňkovým kompotem postup přípravy receptu:

1

Cibule i česnek oloupeme a rozkrájíme na plátky. Meruňkový kompot slijeme, šťávu z kompotu uschováme, půlky meruněk překrojíme.

2

Krůtí prsa opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem a pokrájíme na nudličky.

3

Troubu zapneme na 200°C (plyn na stupeň 6).

4

V rendlíku rozehřejeme olej, přidáme krůtí maso a za stálého míchání zvolna opékáme do hněda. Maso osolíme, opepříme a přendáme na talíř.

5

Do kastrolu po mase vložíme cibuli, česnek, opečeme do měkka, přidáme skořici, papriku, bobkový list, rajčatovou šťávu, víno a šťávu z meruňkového kompotu. Zvolna asi 10 minut za stálého míchání povaříme, až se tekutina mírně odpaří.

6

Do směsi vrátíme opečené krůtí maso, přidáme kompotované meruňky, dáme do předehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, až je maso hotové.

7

Podáváme ozdobené snítkami petrželky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept