Tajemství v roštěnkách
70 min.

Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 2lžičkySůl
- 300gramůNiva
- 1litrVývar z hovězích kostí
- 1decilitrOlej slunečnicový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na omáčku
- 30gramůRajčatový protlak
- 3lžíceKečup ostrý
- 1lžíceHořčice
- 2špetkySůl
- 100gramůSmetana sladká
- 0,5špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
85 mg
Vápník
28 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.
- 2Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.
- 3Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.