Tajemství v roštěnkách

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
85 mg
Vápník
28 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nakrájené roštěnky osolíme, opepříme, jemně naklepeme. Do středu každé vložíme kousek Nivy. Konce sklepneme k sobě nebo je spojíme párátky. V pánvi na rozpáleném oleji opečeme po obou stranách. Podlijeme vývarem a pod pokličkou dál dusíme do měkka.
  • 2
    Měkké roštěnky vybereme, udržujeme je teplé. Do zbylé šťávy dáme protlak, kečup, hořčici a worcester. Dobře promícháme, dochutíme zbylou solí, pepřem a pomerančovou šťávou. Chvilku povaříme, nakonec vlijeme smetanu. Do omáčky vrátíme opět roštěnky, vše dohromady prohřejeme a stáhneme z ohně.
  • 3
    Jídlo rozdělíme na jednotlivé talíře a s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.