Jednoduchý recept

Bramborová kaše zapečená s bůčkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58869

Ingredience

800 g Brambory vařené ve slupce
140 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
60 g Sýr Ementál (Primátor)
10 g Sůl
4 ks Vejce slepičí
120 g Vepřový bok
10 g Olej olivový

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 781 kcal
Kilojoule 3 269kJ
11% Sacharidy 38 g
82% Tuky 61 g
78% Sodík 2 g
39% Bílkoviny 22 g

Bramborová kaše zapečená s bůčkem postup přípravy receptu:

1

Vařené brambory oloupeme, vložíme do misky, přidáme měkké máslo, odložíme lžíci másla na vymazání pekáčku, k bramborám přilijeme smetanu, osolíme, opepříme a rozmačkáme šťouchadlem na kaši. Vepřový bůček rozkrájíme na kostičky a osmahneme v pánvi na rozehřátém oleji, sýr nastrouháme. Bůček se sýrem přimícháme ke kaši, přidáme žloutek a nakonec vmícháme sníh z bílků.

2

Bramborovou směs vložíme do vymazaného pekáčku, vložíme do trouby a pečeme, až povrch zezlátne. Pokrm naporcujeme a ihned podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept