Indické kuře tandoori
75 min.
Ingredience
- 1lžíceTamarindová pasta
 - 1,5lžičkyKmín římský
 - 30gramůZázvor
 - 4stroužkyČesnek
 - 1lžičkaChilli koření mleté
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 1lžičkaPaprika mletá sladká
 - 1lžičkaKurkuma
 - 2lžíceCitronová šťáva
 - 150gramůJogurt bílý
 - 1kusCibule
 - 1kusCitrony
 - 800gramůKuře
 - 5lžicOlej rostlinný
 
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Zázvor i česnek nasekáme nadrobno. Polovinu směsi smícháme se lžičkou římského kmínu, chilli kořením, skořicí, paprikou, kurkumou, citrónovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Směs po 2 - 3 minuty osmahneme na suché pánvi, aby koření uvolnilo chuť a vůni. Opečenou směs smícháme s jogurtem a druhou polovinou nasekaného zázvoru i česneku.
 - 2Kuře rozdělíme na 8 částí, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem, po celém povrchu potřeme tamarindovou pastou, osolíme a naložíme do připravené marinády. Několikrát obrátíme, aby se důkladně obalilo, přikryjeme a necháme v ledničce do druhého dne marinovat.
 - 3Troubu zapneme na 220°C (plyn na stupeň 7).
 - 4Porce kuřete vyndáme z marinády, pokropíme olejem a položíme na plech, potřený olejem. Pečeme 20 minut, maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut.
 - 5Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Těsně před dopečením kuřete rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, na kterém kroužky cibule opečeme do křupava.
 - 6Citron rozkrájíme na osminky, porce kuřete na talíři obložíme osmaženou cibulí, posypeme zbylým římským kmínem a ozdobíme plátky citrónu.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.