Indické kuře tandoori - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kuře tandoori
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58870 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
150 g | Jogurt bílý |
1,5 kávová lžička | Kmín římský |
800 g | Kuře |
1 kávová lžička | Kurkuma |
5 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 polévková lžíce | Tamarindová pasta |
30 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 528,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Kmín římský, Kuře, Kurkuma, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Skořice mletá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kuře tandoori postup přípravy receptu:
1 | Zázvor i česnek nasekáme nadrobno. Polovinu směsi smícháme se lžičkou římského kmínu, chilli kořením, skořicí, paprikou, kurkumou, citrónovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Směs po 2 - 3 minuty osmahneme na suché pánvi, aby koření uvolnilo chuť a vůni. Opečenou směs smícháme s jogurtem a druhou polovinou nasekaného zázvoru i česneku. |
2 | Kuře rozdělíme na 8 částí, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem, po celém povrchu potřeme tamarindovou pastou, osolíme a naložíme do připravené marinády. Několikrát obrátíme, aby se důkladně obalilo, přikryjeme a necháme v ledničce do druhého dne marinovat. |
3 | Troubu zapneme na 220°C (plyn na stupeň 7). |
4 | Porce kuřete vyndáme z marinády, pokropíme olejem a položíme na plech, potřený olejem. Pečeme 20 minut, maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut. |
5 | Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Těsně před dopečením kuřete rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, na kterém kroužky cibule opečeme do křupava. |
6 | Citron rozkrájíme na osminky, porce kuřete na talíři obložíme osmaženou cibulí, posypeme zbylým římským kmínem a ozdobíme plátky citrónu. |
Poznámka
V době určené na přípravu není započítán čas potřebný k marinování.