Indické kuře tandoori

75 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
40 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zázvor i česnek nasekáme nadrobno. Polovinu směsi smícháme se lžičkou římského kmínu, chilli kořením, skořicí, paprikou, kurkumou, citrónovou šťávou a 2 lžícemi oleje. Směs po 2 - 3 minuty osmahneme na suché pánvi, aby koření uvolnilo chuť a vůni. Opečenou směs smícháme s jogurtem a druhou polovinou nasekaného zázvoru i česneku.
  • 2
    Kuře rozdělíme na 8 částí, opláchneme, osušíme papírovým ubrouskem, po celém povrchu potřeme tamarindovou pastou, osolíme a naložíme do připravené marinády. Několikrát obrátíme, aby se důkladně obalilo, přikryjeme a necháme v ledničce do druhého dne marinovat.
  • 3
    Troubu zapneme na 220°C (plyn na stupeň 7).
  • 4
    Porce kuřete vyndáme z marinády, pokropíme olejem a položíme na plech, potřený olejem. Pečeme 20 minut, maso obrátíme a pečeme dalších 20 minut.
  • 5
    Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka. Těsně před dopečením kuřete rozehřejeme v pánvi 2 lžíce oleje, na kterém kroužky cibule opečeme do křupava.
  • 6
    Citron rozkrájíme na osminky, porce kuřete na talíři obložíme osmaženou cibulí, posypeme zbylým římským kmínem a ozdobíme plátky citrónu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.