Sýrový nákyp se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový nákyp se žampiony
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 58878 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
40 g | Pažitka |
1 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
90 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 282,1mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 717,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sýrový nákyp se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vlijeme mléko, přidáme vejce a rozšleháme metlou. Osolíme, opepříme, vmícháme strouhaný sýr a plátky žampionů. Čtyři malé zapékací misky vymažeme máslem, vlijeme do nich sýrovou směs, misky postavíme do hlubšího plechu s troškou vody, plech vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut, až vejce ztuhnou. |
2 | Upravíme na talířky, posypeme pažitkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.