Jednoduchý recept

Zapečená vejce s mletým masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58879

Ingredience

100 g Cibule
100 g Hovězí maso mleté
40 ml Hovězí vývar základní
200 ml Mléko polotučné
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
30 g Olej slunečnicový
1 g Pepř černý mletý
50 g Sýr Ementál (Primátor)
5 g Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 341 kcal
Kilojoule 1 428kJ
3% Sacharidy 11 g
33% Tuky 24 g
30% Sodík 610 mg
34% Bílkoviny 19 g

Zapečená vejce s mletým masem postup přípravy receptu:

1

V rendlíku rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a osmahneme. Zalijeme mlékem, vývarem, osolíme, opepříme a povaříme do zhoustnutí. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso a osmažíme. Masovou směs rozdělíme do čtyř malých zapékacích formiček, do každé rozklepneme jedno vejce a vložíme na 5 minut do trouby, aby vejce ztuhla. Zalijeme omáčkou z rendlíku, poté pečeme dalších zhruba 15 minut. Krátce před koncem pečení posypeme strouhaným sýrem a dopečeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept