Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 58891
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krystal
1 polévková lžíce Hořčice
600 g Kuřecí prsa
1 ks Okurka salátová
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Salát ledový
3 polévková lžíce Sójová omáčka
1 kávová lžička Sůl
3 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
25 g Zázvor

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 001kJ
4% Sacharidy 14 g
6% Tuky 4 g
22% Sodík 448 mg
60% Bílkoviny 34 g

Japonské kuře na saké postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme.

2

Oloupeme a nadrobno nasekáme zázvor. V misce smícháme saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a nasekaný zázvor.

3

Troubu zapneme na 220°C.

4

Rendlík vyložíme alobalem, na který položíme maso a zalijeme připravenou směsí. Alobal přehneme přes maso, na dno rendlíku nalijeme trochu vody a 20 minut povaříme, aby se maso napařilo.

5

Alobal rozbalíme a rendlík s masem dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut dokřupava.

6

Ledový salát rozdělíme na listy, opereme, osušíme a natrháme. Salátovou okurky nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu rozdělíme na 4 talíře, rozkrájené kuřecí maso rozložíme na salát. Výpek v rendlíku smícháme s hořčicí a nalijeme na maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept