Japonské kuře na saké - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Japonské kuře na saké
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 58891 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krystal |
1 polévková lžíce | Hořčice |
600 g | Kuřecí prsa |
1 ks | Okurka salátová |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Salát ledový |
3 polévková lžíce | Sójová omáčka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
3 polévková lžíce | Víno rýžové japonské - Mirin |
25 g | Zázvor |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 96,0mg |
Draslík | 839,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 45,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Okurka salátová, Salát ledový, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Víno rýžové japonské - Mirin mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Sójová omáčka, Zázvor nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Japonské kuře na saké postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme papírovým ubrouskem, nakrájíme na 4 porce, osolíme a opepříme. |
2 | Oloupeme a nadrobno nasekáme zázvor. V misce smícháme saké, mirin, sójovou omáčku, cukr a nasekaný zázvor. |
3 | Troubu zapneme na 220°C. |
4 | Rendlík vyložíme alobalem, na který položíme maso a zalijeme připravenou směsí. Alobal přehneme přes maso, na dno rendlíku nalijeme trochu vody a 20 minut povaříme, aby se maso napařilo. |
5 | Alobal rozbalíme a rendlík s masem dáme do předehřáté trouby. Pečeme 20 minut dokřupava. |
6 | Ledový salát rozdělíme na listy, opereme, osušíme a natrháme. Salátovou okurky nakrájíme na tenké plátky. Zeleninu rozdělíme na 4 talíře, rozkrájené kuřecí maso rozložíme na salát. Výpek v rendlíku smícháme s hořčicí a nalijeme na maso. |