Jednoduchý recept

Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 58900

Ingredience

700 g Fazolové lusky zelené
40 g Máslo čerstvé
15 g Olej slunečnicový
2 g Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
8 g Sůl
150 g Tykev
500 ml Voda pitná
200 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 047kJ
5% Sacharidy 17 g
22% Tuky 17 g
43% Sodík 863 mg
23% Bílkoviny 13 g

Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Mladé fazolové lusky omyjeme, překrojíme napůl, vsypeme do hrnce, zalijeme troškou vody a 5 minut podusíme. Scedíme a necháme okapat. Rajčata scedíme a trochu pokrájíme, dužinu z tykve nakrájíme na kostičky, šunku na silnější nudličky.

2

V pánvi rozehřejeme olej, máslo, přisypeme tykev a podusíme 10 minut. Přidáme fazolky, rajčata, šunku, osolíme, opepříme, přilijeme 4 lžíce vývaru z fazolek a dusíme doměkka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

 
liandra
Fazolové lusky dušené se šunkou a zeleninou
To se mi moc líbí :-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept