Jednoduchý recept

Špagety Puttanesca

  • Itálie
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Špagety Puttanesca 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 5892

Ingredience

3 ks Ančovičky konzervované
1 špetka Chilli paprička
1 polévková lžíce Kapary sterilované
2 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
850 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
5 l Voda pitná
500 g Špagety, Makarony

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 701kJ
19% Sacharidy 69 g
8% Tuky 6 g
67% Sodík 1 g
33% Bílkoviny 19 g

Špagety Puttanesca postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím na rozpáleném oleji orestujeme prolisovaný česnek s nakrájenou petrželkou a rozdrcenou chilli papričkou. Poté přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, teplotu snížíme a za občasného míchání cca 5min povaříme.

3

Vmícháme kapary, nakrájené ančovičky, olivy a vaříme ještě dalších 5min. Ochutíme solí a pepřem.

4

Omáčku v hrnci promícháme s těstovinami, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept