Jednoduchý recept

Péřová buchta II

  • Česko
Palec nahoru
8
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 9 Péřová buchta II 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (33%)
ID receptu: 58943

Ingredience

Těsto
100 g Cukr krupice
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej slunečnicový
4 ks Vejce slepičí
Puding
5 polévková lžíce Cukr krupice
1 l Mléko polotučné
2 ks Pudinkový prášek - kakaový
Tvarohová vrstva
4 polévková lžíce Cukr krupice
250 g Máslo čerstvé
500 g Tvaroh měkký
Čokoláda
2 kávová lžička Mléko polotučné
80 g Máslo čerstvé
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 585 kcal
Kilojoule 2 449kJ
14% Sacharidy 50 g
50% Tuky 38 g
1% Sodík 29 mg
26% Bílkoviny 15 g

Péřová buchta II postup přípravy receptu:

1

Celá vejce s cukrem našleháme do hladké a lesklé pěny. Vmícháme olej, mouku a prášek do pečiva. Připravené těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný strouhankou).

2

Z pudinkových prášků, mléka a cukru uvaříme puding a ještě teplý nalijeme na připravené těsto.

3

Dáme péct na 200°C cca 20minut. Po upečení necháme vychladnout.

4

Vyšleháme máslo s cukrem a tvarohem. Směs potom natřeme na vychlazené těsto a necháme zatuhnout.

5

Rozehřejeme máslo a přidáme rozlámanou čokoládu. Když se čokoláda rozpustí, přilijeme mléko. Nakonec čokoládou polijeme nebo ozdobně postříkáme tvarohovou vrstvu a necháme ztuhnout.

Komentáře a hodnocení

 
monca
Péřová buchta II
Vypadá nádherně!!! Vyzkouším hned zítra :-)
 
janatka
Péřová buchta II
Znám,já dávám zakysanou smetanu tu smíchám s jogurtem a potírám.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
8
Palec dolu
1
4
Skvělý recept