Bezový sirup - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bezový sirup
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Mr. Brambor |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 58944 |
Kategorie: | Nápoje |
Ingredience
90 ks | Bezinkový květ |
5 ks | Citrony |
3,5 kg | Cukr krupice |
75 g | Kyselina citrónová |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 711g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 159,0mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 30,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bezinkový květ mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bezový sirup postup přípravy receptu:
1 | Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min. |
2 | Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů, přidáme kyselinu citrónovou a vložíme květy černého bezu (které jsme si předem rozložili na papír, aby vylezli broučci a mušky, které se v květech mohou ukrývat). |
3 | Celou nádobu z nálevem necháme nejlépe den stát na teplém místě. |
4 | Druhý den ochutnáme a popř. dochutíme citrónovou šťávou (můžeme bez problému použít citrón z nálevu). |
5 | Můžeme konzumovat okamžitě po přecezení bez dalších úprav, ale pro delší skladování je třeba šťávu znovu ohřát a nalít do horkých vysterilizovaných skleněných lahví (např. od vína se šroubovacím uzávěrem). Necháme zcela vychladnout a uložíme pokud možno do lednice. |
6 | Sirup můžeme i zavařit. |
Poznámka
Množství cukru a citrónu je dle chuti. Je tedy možné recept upravit a mít šťávu přesně podle Vašich představ.
Jednoduché a výsledek výborný.
je moc dobrý