Jednoduchý recept

Bezový sirup

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Bezový sirup 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 58944

Ingredience

90 ks Bezinkový květ
5 ks Citrony
3,5 kg Cukr krupice
75 g Kyselina citrónová
5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

139% Kalorie 2,742 kcal
Kilojoule 11 471kJ
198% Sacharidy 714 g
0% Tuky 0 g
3% Sodík 50 mg
2% Bílkoviny 1 g

Bezový sirup postup přípravy receptu:

1

Do vody vsypeme cukr, povaříme, dokud se cukr zcela nerozpustí. Poté zlehka vaříme ještě asi 5 min.

2

Do vlažného roztoku přilijeme šťávu z citrónů, přidáme kyselinu citrónovou a vložíme květy černého bezu (které jsme si předem rozložili na papír, aby vylezli broučci a mušky, které se v květech mohou ukrývat).

3

Celou nádobu z nálevem necháme nejlépe den stát na teplém místě.

4

Druhý den ochutnáme a popř. dochutíme citrónovou šťávou (můžeme bez problému použít citrón z nálevu).

5

Můžeme konzumovat okamžitě po přecezení bez dalších úprav, ale pro delší skladování je třeba šťávu znovu ohřát a nalít do horkých vysterilizovaných skleněných lahví (např. od vína se šroubovacím uzávěrem). Necháme zcela vychladnout a uložíme pokud možno do lednice.

6

Sirup můžeme i zavařit.

Poznámka

Množství cukru a citrónu je dle chuti. Je tedy možné recept upravit a mít šťávu přesně podle Vašich představ.

Komentáře a hodnocení

 
lucinkabugi@seznam.cz
Bezový sirup
grinbyl super

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept