Dýňová polévka se špenátem a hráškem

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
616 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
38 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dýňovou dužinu nakrájíme na kousky dlouhé asi 2cm.
  • 2
    V hrnci na 100g rozehřátého másla podusíme očištěný, na kolečka nakrájený pórek asi 10 minut doměkka. Přilijeme vývar, přidáme kostičky dýně, muškátový oříšek, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna vaříme doměkka.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme zbylé máslo, přidáme nasekaný špenát a podusíme asi 3 minuty.
  • 4
    Polévku rozmixujeme, vmícháme do ní smetanu a nakonec přidáme okapaný hrášek a podušený špenát. Polévku prohřejeme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.