Jednoduchý recept

Vepřová líčka na víně

  • Francie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vepřová líčka na víně 5 1
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 58974

Ingredience

1 ks Cibule
5 ks Mrkev kořen
20 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 ks Rozmarýn
1 kávová lžička Sůl
5 ks Tymián čerstvý
600 g Vepřová líčka
2 dl Voda pitná
750 ml Víno červené
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

70% Kalorie 1,382 kcal
Kilojoule 5 782kJ
11% Sacharidy 38 g
153% Tuky 115 g
13% Sodík 264 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vepřová líčka na víně postup přípravy receptu:

1

Očištěná líčka osolíme, opepříme a opečeme je v kastrolu na části olivového oleje ze všech stran. Maso vyjmeme, do kastrolu přidáme zbylý olivový olej, vložíme oloupanou a nahrubo nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené stroužky česneku a dvě oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a vše orestujeme do tmavší barvy. Přidáme rajčatovou passatu, krátce orestujeme, zalijeme červeným vínem, přilijeme asi 3 dl vody, okořeníme 4 snítkami tymiánu, snítkou rozmarýnu a přivedeme do varu.

2

Do kastrolu vrátíme opečená líčka, snížíme teplotu a zvolna dusíme, až je maso měkké. Během dušení podle potřeby doléváme horkou vodu. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou. Omáčku v kastrolu svaříme ( na množství asi 5 dl a přecedíme ji.

3

V pánvi rozehřejeme olivový olej s kouskem másla. Přidáme zbylé tři oloupané mrkve nakrájené na půlkolečka a restujeme asi 5 minut. Zalijeme je scezenou omáčkou a pomalu dusíme mrkev do poloměkka. Potom přidáme maso, vše krátce povaříme, podle potřeby dochutíme solí a pepřem a ozdobíme zbylou snítkou tymiánu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept