Polévka tzatziki

20 min.
Řecko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jogurt dohladka rozmixujeme s vodou, 1/4 očištěné, na kostičky nakrájené okurky, nasekaným česnekem, olejem, octem a mátou. Směs osolíme a opepříme.
  • 2
    Polévku nalijeme do mísy a vmícháme do ní zbylou nakrájenou okurku. Přikryjeme a necháme nejméně 1 hodinu v chladničce.
  • 3
    Před podáváním polévku ozdobíme mátou a nakrájenou jarní cibulkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.