Jednoduchý recept

Bramborový knedlík

  • Česko
Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept
4 5 Bramborový knedlík 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 59000

Ingredience

500 g Brambory vařené ve slupce
200 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 214kJ
16% Sacharidy 58 g
3% Tuky 2 g
27% Sodík 547 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborový knedlík postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky.

2

Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky.

3

Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře a hodnocení

 
JanaB
Bramborový knedlík
Knedlíky jsou výborné.
 
Markes
Bramborový knedlík
Doporučuji, dělala jsem první knedlíky v životě...a hned super...:)
 
planeta
Bramborový knedlík
Také dělávám bramborový knedlík, 1 kg brambor, 1 dětská krupička,1 vejce, špetka soli, a také jsou super
 
ladamk@seznam.cz
Bramborový knedlík
OK

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
4
Palec dolu
1
4
Skvělý recept