Bramborový knedlík

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
290 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
2 g
Sacharidy
58 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve slupce uvařené, vychladlé a oloupané brambory nastrouháme.Přidáme 1 vejce, přisypeme hrubou mouku a osolíme špetkou soli. Vypracujeme těsto a vytvarujeme z něj knedlíky.
  • 2
    Připravené knedlíky zabalíme do fresh fólie a vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou. Vaříme 20-30 minut podle vellikosti knedlík. Po uvaření vyjmeme, folii odstraníme a knedlíky nakrájíme na plátky.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k pečenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Levy
út 22. 7. 2014
Také dělávám bramborový knedlík, 1 kg brambor, 1 dětská krupička,1 vejce, špetka soli, a také jsou super
pupendo
po 27. 1. 2014
Knedlíky jsou výborné.
Marinavha
ne 1. 6. 2014
Doporučuji, dělala jsem první knedlíky v životě...a hned super...:)
Anonymní uživatel
so 7. 5. 2016
Bramborový knedlík
OK