Jednoduchý recept

Plněné zelné listy ochucené bazalkou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Plněné zelné listy ochucené bazalkou 5 1
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59045

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
2 ks Cibule
500 g Maso mleté - mix
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Protlak rajčatový
120 g Rýže
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
2 l Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 595 kcal
Kilojoule 2 488kJ
11% Sacharidy 40 g
53% Tuky 39 g
17% Sodík 348 mg
43% Bílkoviny 24 g

Plněné zelné listy ochucené bazalkou postup přípravy receptu:

1

8 omytých zelných listů krátce povaříme, vyjmeme a tuhá žebra listů naklepeme.

2

V pánvi na rozehřátém sádle osmahneme 1 nasekanou cibuli. Přidáme zbylé zelí najemno nakrouhané, vmícháme protlak, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka.

3

V míse smícháme mleté maso s rýží, zbylou nasekanou cibulí,vejci a nasekanou bazalkou. Podle chuti osolíme, opepříme a dobře promícháme.

4

Masovou směs smícháme s podušeným zelím a lžící ji klademe na zelné listy. Zabalíme do závitků, které urovnáme do vymazaného pekáče. Do poloviny zalijeme vodou a vložíme do středně vyhřáté trouby. Závitky pečeme asi 45 minut.

5

Ihned podáváme.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept