Jednoduchý recept

Tradiční linecké cukroví

  • Rakousko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Tradiční linecké cukroví 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 59050

Ingredience

100 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
6 polévková lžíce Marmeláda rybízová
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 331 kcal
Kilojoule 1 384kJ
11% Sacharidy 39 g
24% Tuky 18 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Tradiční linecké cukroví postup přípravy receptu:

1

Na pracovní desce zpracujeme hladkou mouku, moučkový cukr, vanilkový cukr, žloutek a změklé nakrájené máslo v hladké těsto. Zabalíme je do fólie a necháme v chladničce nejméně 1 hodinu odpočinout.

2

Z připraveného těsta po částech rozválíme tenčí plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme kolečka nebo jiné tvary. U poloviny tvarů vypíchmeme malým kolečkem prostředky.

3

Cukroví pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 8-10 minut dorůžova.

4

Po upečení a vychladnutí slepujeme marmeládou dva tvary k sobě, vždy jeden plný a jeden s prázdným prostředkem.

Poznámka

Máslo můžeme nahradit Herou. Cukroví můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept