Jednoduchý recept

Hovězí plátky na celeru

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 59116

Ingredience

0,5 kostka Bujón hovězí
50 g Celer sterilovaný
0,5 ks Cibule
3 kávová lžička Hladká mouka pšeničná
400 g Hovězí maso zadní
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 špetka Pepř černý mletý
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 236 kcal
Kilojoule 986kJ
2% Sacharidy 6 g
14% Tuky 10 g
26% Sodík 530 mg
53% Bílkoviny 30 g

Hovězí plátky na celeru postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na 3 plátky a naklepeme.

2

Na drobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do růžova. Vložíme plátky masa a dusíme pod pokličkou do vydušení na tuk. Potom přidáme celer bez nálevu, bujón a podlijeme horkou vodou. Dusíme asi 60 minut - do měkka.

3

Plátky masa vyjmeme a šťávu rozmixujeme ponorným mixérem. Poté jí zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše studené vody.

4

Šťávu provaříme, dochutíme solí, nakonec vložíme prohřát maso a odstavíme.

Poznámka

Podáváme s vařenou rýží. Použijeme sterilovaný strouhaný celer ve sladkokyselém nálevu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept