Recept

Bramborové šišky zapečené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 5916

Ingredience

500 g Brambory vařené
50 g Cukr krupice
0,3 l Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
150 g Tuk
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 777 kcal
Kilojoule 3 251kJ
20% Sacharidy 73 g
65% Tuky 49 g
22% Sodík 440 mg
20% Bílkoviny 11 g

Bramborové šišky zapečené postup přípravy receptu:

1

Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto.

2

Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky.

3

Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou.

4

Dáme zapéci do trouby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept